Wilt u vrijwilliger worden?

Vrijwilliger zijn is dankbaar werk en ontzettend hard nodig. Onze speelotheek draait volledig op vrijwilligers en zonder hen kan de speelotheek niet bestaan. Als vrijwilliger bij de speelotheek ondersteunt u direct of indirect mensen in uw omgeving.

Spreekt het u aan?

Dus wilt u iets doen voor een ander? Houdt u van gezelligheid? Spreken de activiteiten van de speelotheek u aan? Dan bent u van harte welkom als vrijwilliger bij speelotheek De Speelakker.

Functies

Wij hebben verschillende vrijwilligersfuncties; het assisteren tijdens de uitleen, organiseren of assisteren bij spelletjesmiddagen, facebookpaginabeheer, websitebeheer, werving van sponsoren, het repareren van onze spellen, het aanschaffen van nieuw speelgoed, etc. Voor een korte periode of voor langere tijd.

Uitleenmedewerker

Heeft u zo’n anderhalf uur op maandagavond, dinsdagochtend of woensdagavond over? De uitleen op deze dagdelen wordt gedaan door de vrijwilligers van de speelotheek. Ook voor de vrijdagochtenden zoeken we vrijwilligers. U ondersteunt de uitleen, die dan verzorgd wordt door mensen van De Noorderbrug, centrum voor wonen en dagbesteding voor Doven en Slechthorenden te Deventer.

Organisatoren spelletjesmiddagen

In elke schoolvakantie houden we een spelletjesmiddag in de Bibliotheek Colmschate. Vindt u het leuk om spelletjes met kinderen te spelen? Dan is dit iets voor u. U zoekt van te voren allerlei spellen uit, zorgt dat de spelletjes tijdens de spelletjesmiddag naar de bibliotheek en terug gebracht worden en regelt de spelletjes in de bieb.

Wat bieden wij u

Gedurende de tijd dat u vrijwilliger bij ons bent, bieden wij u een gratis lidmaatschap van de speelotheek. U kunt dan speelgoed en spellen lenen voor bijvoorbeeld uzelf of uw kinderen, kleinkinderen, oppaskinderen.

Iedereen is welkom

Ook opa’s en oma’s, maatschappelijke stagiaires, studenten etc. zijn van harte welkom!

Spreekt het u aan, neemt u dan contact met ons op voor een kennismakingsgesprek!